Autospeciale noi la Centrele de Reținere și Arest Preventiv

Inspectoratul General al Poliției Române se angajează să achiziționeze în jur de 150 de astfel de autospeciale conform unui program inițiat pentru a transporta în bune condiții persoanele private de libertate, ca urmare a unor sesizări la C.E.D.O.. Demersurile au fost aprobate de Guvern și se derulează în perioada 2017-2023.

 

La nivelul C.R.A.P.-urilor se înregistra, deja, un major deficit de autospeciale conforme și eficiente pentru transportul persoanelor reținute. Menționăm că în cursul anului trecut au fost cumpărate mai multe modele Dacia Logan compartimentate, însă aceste mașini nu pot face față numărului mare de persoane ce trebuiesc transportate făcându-se risipa de resursă umană și combustibil, capacitatea fiind de maxim 2 persoane.

Aici, desigur, se poate pune problema unei standardizări după model european și nevoia de înzestrare în raport cu specificul misiunilor și pe principiul eficienței și al siguranței. La momentul actual mașinile cu care polițiștii din cadrul centrelor execută misiunile de transport sunt depășite moral și uzate tehnic.

După semnarea contractului, ofertantul căruia i s-a atribuit licitația trebuie să livreze autovehiculele în maxim 120 de zile. Momentan nu se cunosc detalii despre marca și modelul de mașină. Autospecialele ce urmează a completa parcurile auto ale unităților de poliție trebuie să îndeplinească simultan mai multe cerințe:

-număr de locuri:13

-tracțiune 4×2

-putere de minim 160 CP

-lungime de minim 7m

 

Vă vom ține la curent cu progresul și detaliile privind aceste achiziții.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL