Autospeciale noi pentru centrele de reținere și arestare

autospecială marca Mercedes Sprinter pentru transportul a 13 reținuți.

Aceste 6 autospeciale fac parte dintr-un lot de 150, restul urmând a completa parcul auto al CRAP-urilor în perioada imediat următoare conform acordului cadru încheiat între I.G.P.R. și ofertantul câștigător.

Acestei noi autospeciale sunt special echipate, amenajate și compartimentate astfel încât să asigure maximul de protecție și dotare pentru polițiști, dar și necesarul de siguranță pentru persoanele private de libertate.

Acest demers nu a survenit în urma sutelor de solicitări efectuate de polițiști care reclamau situația precară și periculoasă în care se aflau atunci  când executau misiunile de transport, cauzată de starea de uzură morală și tehnică a vechilor a autospeciale, ci datorită CEDO care s-a îngrijit de drepturile celor reținuți și care an de an se judecă cu Statul Român pe acest subiect.

Noile autospeciale sunt inscripționate după noul model, pot transporta 13 persoane, sunt echipate cu stații TETRA, sistem de supraveghere video și alte dotări pe care le vor afla colegii noștri beneficiari.

Avem convingerea, că într-un viitor nu foarte îndepărtat (VEZI MEMORIU ADRESAT M.A.I.), Direcţia Logistică din cadrul I.G.P.R., va adopta aceeaşi implicare şi în ceea ce priveşte achiziţia de autospeciale tip VAN pentru structurile de ordine şi siguranţă publică.

 

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL