Avansare la termen, cu ocazia Zilei Poliției Române!

Astfel, în cursul săptămânii trecute D.M.R.U. a I.G.P.R. a transmis tuturor unităților subordonate o adresă prin care li se solicită să întocmească listele cu polițiștii propozabili care îndeplinesc condițiile în vederea avansării la termen. Pentru fiecare polițist propus se va realiza și fișa de evaluare pe perioada de activitate a anului curent.

 

La realizarea propunerilor se vor avea în vedere doar evaluările anuale ale polițiștilor propuși spre avansare de către unitate, urmând ca la data de 25.03.2022 în funcție de îndeplinirea sau nu a condițiile, acesta să fie avansat la termen în gradul următor.

Astfel, rămâne în sarcina structurilor teritoriale de a întocmi și înainta listele cu polițiștii care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a fi avansați, urmând ca ceremoniile de avansare să aibă loc la sediul fiecărei unități. Însă, în ultimii ani, au fost cazuri în care unitățile nici măcar nu și-au informat polițiștii că au fost avansați, deci în acele cazuri nici nu a mai putut fi vorba de vreo ceremonie în acest sens.

În altă ordine de idei, ca ”bonus”, s-ar fi pus în discuție posibilitatea alocării unor salarii pentru lucrări de excepție, asta în cazul în care M.A.I. va aproba aceste demers. Vom urmări cu atenție această activitate, iar în cazul în care constatați deficiențe vă rugăm să ne transmiteți mesajele dumneavoastră la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL