Condiții mai ușoare pentru încadrarea din sursă externă – Poliție

În cursul zilei de ieri, de la nivelul D.O.P. s-a transmis o circulară către unitățile teritoriale prin care s-a informat cu privire la modificarea fișelor de post – cadru.

Mai exact este vorba de fișele cadru pentru agenții de siguranță publică și patrulare(urban), ajutor șef de post și agenți patrulare și intervenție la evenimente(rural), fișele care au fost completate ca urmare a demarării procedurilor de încadrare din sursă externă a personalului așa cum s-a aprobat prin memorandum M.A.I.

Cu această ocazie vrem să evidențiem faptul că nu înțelegem și nu am înțeles niciodată diferența de denumire între compartimentele de patrulare din mediul urban și cele din mediul rural, atât timp cât specificul muncii este același: patrulare și intervenție.

Principala schimbare a fișelor de post o constituie modificarea unei cerințe referitoare la obligativitatea deținerii permisului de conducere cat. B, astfel că noii polițiști încadrați NU vor mai fi obligați să dețină permis la momentul încadrării. Aceștia însă vor fi obligați să-l obțină în termen de 12 luni de la aducerea la cunoștință a fișei postului.

Așadar, condițiile de recrutare sunt relaxate cu scopul de lărgi bazinul de selecție pentru viitorii candidați ai sesiunile de încadrare din sursă externă ce se vor derula pe parcursul anului 2024.

Vă vom ține la curent cu modificările și noutățile pe această temă.

Schimbarea suntem noi!

ECHIPA SIDEPOL