Consiliul Național al Sindicatului SIDEPOL

Cu această ocazie, am avut două sesiuni de discuții ce au vizat probleme organizatorice interne și problematica la nivel național, cu care se confruntă polițiștii și polițiștii de frontieră, atât din punct de vedere financiar, cât și logistic si legislativ.

Având în vedere faptul că organigrama Sindicatului SIDEPOL avea două funcții vacante de conducere, în cadrul Biroului Executiv Central, a fost luată decizia alegerii colegilor care și-au exprimat intenția si dorința de implicare activă în activitatea sindicală.

Astfel, pentru funcția de președinte executiv SIDEPOL, a fost ales colegul nostru Cristian DANCIU, din cadrul Sidepol TIMIȘ, care se va ocupa alături de președinte si ceilalți colegi din cadrul Biroului Executiv de membrii si problematica Poliției Române, iar pentru funcția vacantă de vicepreședinte, a fost ales colegul Vasile LĂZĂROI, din cadrul Sidepol Aeroport Cluj-Napoca, care va avea ca și atribuții principale arma Poliției de Frontieră, în contextul în care în cadrul Sindicatului Democratic al Polițiștilor SIDEPOL există peste 1500 membrii din această structură și era imperios necesar să aibă reprezentare la nivel central, în vederea asigurării unei comunicări eficiente cu conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pentru informări și rezolvări punctuale ale problemelor semnalate de către colegii nostri, membrii din cadrul Poliției de Frontieră.

În cadrul ședinței Consiliului Național SIDEPOL, a fost luată decizia întocmirii unui memorandum care să cuprindă problemele identificate pentru fiecare armă în parte, și transmiterea acestuia spre informare si soluționare, atât la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru problemele ce vizează conducerea acestei unități, cât și la nivelul I.G.P.R. și I.G.P.F., pentru problematica specifică sesizată.

În termen de 5 zile de la luarea acestei decizii, conducerea SIDEPOL va structura problemele primite de la membrii din teritoriu, prin liderii filialelor/grupelor sindicale, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să demarăm întâlniri si discuții aplicate cu conducerile unităților menționate mai sus, care deja au fost informate despre demers.

Avem încredere că noua echipă întregită, va avea rezultate benefice pentru angajații acestui minister, mai ales în contextul în care, în ultimul an de zile Sindicatul SIDEPOL a fost o organiatie preponderent vizibilă pe scena sindicală, devenind un partener de dialog social la toate nivelurile, începând de la minister și terminând cu ultima sectie de poliție rurală/P.T.F. din țară.

Vom continua să ne implicăm activ, strict pentru apărarea drepturilor și intereselor colegilor nostri, de fiecare dată când vom avea cunoștință despre problemele cu care vă confruntați și nu vom face rabat de la respectarea legii.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL