De-a v-ați ascunselea cu salariile polițiștilor. Decizii și consecințe

simplificat, prin care acordă TUTUROR bugetarilor o majorare de 1/4 din diferența dintre salariul de bază/funcție, pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2021, drepturi restante și prevăzute de Legea 153/2017 (legea salarizării).

După cum bine cunoașteți, azi au avut loc mai multe proteste din partea SIDEPOL,SNPPC, FSANP, la sediul Guvernului și sediile principalelor partide de guvernământ (PSD, PNL), privind nemulțumirile categoriei noastre profesionale, raportat la instabilitatea și incapacitatea de decizie a guvernanților privind aplicarea legii salarizării.

Suntem, deja, în a doua săptămână de proteste organizate pe fondul nemulțumirilor polițiștilor și polițiștilor de penitenciare și activitățile vor continua, până când clasa politică și cei aflați la conducerea țării, vor realiza și recunoaște importanța familiei ocupaționale Ordine Publică și Siguranță Națională.

După protestele de astăzi, o delegație a celor 3 sindicate enumerate anterior, a fost invitată la sediul Guvernului României, pentru a prezenta (dacă mai era cazul), revendicările și solicitările angajaților din sistem, în oglindă cu deciziile din ce in ce mai bulversante ale decidenților politici.

Mare ne-a fost uimirea să întâlnim 3 consilieri de stat, trimiși de PREMIER, care erau la prima lecturare a solicitărilor noastre și nu aveau niciun fel de mandat în a oferi soluțiile evidente pentru care am organizat mitinguri/pichetări, deși au trecut nu mai puțin de 8 luni de zile și zeci de întâlniri pe care le-am avut cu conducerea Guvernului, a ministerelor de resort și a celor 2 partide politice aflate în coaliția de guvernare, întâlniri la care am prezentat atât scris, cât și prin discuții toate doleanțele angajaților pe care îi reprezentăm.

Prin urmare, vom continua activitățile demarate, până când ne vor fi soluționate solicitările, după cum urmează:

-aplicarea în integralitate a Legii 153/2017, după ce au trecut 5 ani de zile de la promulgarea legii și încă avem 2 tranșe restante;

-plata normei de hrană actualizate, mai ales în contextul în care pentru a doua oară în acest an, norma de hrană a fost majorată la 43 lei/zi, dar este în continuarea pusă în plată la valoarea de 34 lei/zi, raportat și la inflația devastatoare a ultimelor luni;

-majorarea sporului de solicitare neuropsihică având în vedere complexitatea muncii desfășurate, deficitul de personal cu care ne confruntăm și faptul că volumul de muncă al unui polițist este cât pentru alți 3-4 colegi care lipsesc din sistem;

-abrogarea OUG 59/2017 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, eliminând astfel inechitățile la care sunt supuși pensionarii din tagma noastră.

Raportat la proiectul reinițiat, azi, de către MMSS, organizația noastră sindicală, a transmis deja către reprezentanții pe care îi avem în cadrul Comisiei de Dialog Social de la acest minister, cât și către Confederația Sindicatelor Democratice din România (C.S.D.R.), care are desemnat reprezentant în cadrul Consiliului Economic și Social (C.E.S.), un amendament, prin care, categoria noastră profesională să beneficieze de aplicarea integrală a legii salarizării.

 VEZI PROPUNEREA FSDR/SIDEPOL

Domnilor politicieni, domnilor guvernanți, legea este aceeași pentru toți! Așa cum noi suntem obligați să respectăm și să aplicăm legea, în activitatea zilnică pe care o desfășurăm, la fel, sunteți și ”dumneavoastră” OBLIGAȚI să respectați legile aprobate și aflate în vigoare, să respectați și să aplicați legea salarizării.

Cu siguranța națională nu este de joacă și nu cred că își poate asuma cineva o lipsă a poliției din stradă sau o lipsă a polițiștilor de penitenciare din puscării!

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL

 

Atasamente