Din nou polițiștii sunt uitați

După cum bine ați văzut, Guvernul a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență privind măsuri referitoare la salarizarea personalului din unele sectoare de activitate bugetară, precum și reglementarea unor aspecte organizatorice, prin care vor acorda o majorare salarială pentru personalul cuprins în anexele III; IV; VII; VIII și în capitolul VI al anexei nr. V din Legea nr. 153/2017, în procent de 10% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023, care se va acorda în două tranșe, una în procent de 5% începând cu 01 iunie 2024 și a doua începând cu 01 septembrie 2024.

Vezi adresa FSDR către CES

Și de această dată polițiștii și personalul contractual din poliție, au fost,,uitați”. Cu toate că suntem singura categorie bugetară, pentru care Legea nr. 153/2017, nu este aplicată în integralitate, constatăm că și de această data suntem,,furați”. Nu contează nici că norma de hrană este neactualizată de peste 6 ani de zile, iar guvernul face economii pe spinarea polițiștilor și militarilor. ,,Dragii” nostri guvernanți chiar își bat joc de noi și nu-i interesează de voturile noastre. Stimabililor, vă informăm că dacă nu vom fi incluși în acest proiect legislativ, nu ne rămâne decât să boicotăm paza secțiilor de votare. Sperăm să vă reveniți și să includeți și polițiștii și personalul contractual în acest proiect de ordonanță, așa cum am solicitat prin adresa nr. 481 din 22.05.2024.

Vezi proiectul
Această solicitare vine ca urmare a faptului că polițiștii au fost mereu amânați de la aplicarea legii salarizării unitare, în acest moment având de primit mai multe restanțe salariale, motiv pentru care prin introducerea acestei categorii în prezenta ordonanță, s-ar reuși acordarea în parte a unor drepturi restante.
În situația în care Guvernul va refuza solicitarea noastră, stimați colegi, nu ne rămâne decât pe lângă boicotarea pazei secțiilor de votare,să ieșim și în stradă, pentru a ne striga nedreptatea, acest lucru făcându-l inclusiv în data de 09 iunie 2024.

Schimbarea suntem noi!
Echipa SIDEPOL