Dubele poliției de ordine publică vor dispărea definitiv

siguranță publică din mediul urban, care au fost deja casate sau urmează a fi casate lăsând în urmă o lipsă acută de astfel de autospeciale.

Astfel că, prin acest memorandum la baza căruia stau sutele sau poate chiar miile de solicitări ale polițiștilor privind dotarea cu astfel de autospeciale, solicităm domnului ministru al afacerilor interne Marcel Ion VELA să dispună realizarea unei analize prompte privind această situație și efectele pe care le produce în plan operativ.

Noi, am identificat ca și soluție achiziționarea a aproximativ 110 autospeciale de tip van în baza  acordului cadru (CN1008061 – Autovehicule cu dotări specifice, autoutilitare, autoturisme si autobuze) deja încheiat de M.A.I. cu ofertantul. Fiind deja achiziționate pentru structurile de ordine publică ale Jandarmerie zeci de astfel de autospeciale, însă așa cum ne așteptam structurile de siguranță publică ale Poliției nu au fost incluse.

De ce?! Nu știm, asta în contextul în care TOATE polițiile din Uniunea Europeană au dotat structurile de ordine cu astfel de autovehicule.

Problema e mult mai sensibilă întrucât, urmare a programului de reînnoire a parcului auto derulat în acest an, aproape toate van-urile existente (VW Transporter T4 2001-2002) la nivelul I.G.P.R. destinate formațiunilor de ordine publică au fost sau urmează a fi casate, fiind înlocuite cu celebrele Dacia Logan.

Practic polițiștii vor sta înghesuiți de acum în timpul deplasării la intervenții sau nu vor avea spațiu suficient pentru a depozita echipamentele de intervenții și protecție. 

Atașăm mai jos MEMORIUL întocmit de organizația noastră sindicală și trimis către M.A.I.:

Dacă aveți propuneri sau sugestii pe marginea acestui subiect, le puteți transmite la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL

Atasamente