Elevii școlilor de poliție încep practica la unități

Începând de astăzi și până la data de 05 august 2020, toti cei aproape 1000 de elevi ai celor două școli de agenți de poliție din subordinea I.G.P.R., „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca, respectiv ”Vasile Lascăr” Campina, vor începe stagiul de practică la unitățile de poliție pe raza cărora își au domiciliul.

Aceștia au fost încadrați în urma promovării examenelor de admitere în luna ianuarie și din cauza pandemiei cu noul coronavirus, au fost trimiși la domicilii, apucând să stea efectiv la cursuri aproximativ 40 zile, după care, ca și ceilalti elevi din sistemul de educație, au efectuat cursuri și pregătire online.

Având în vedere perioada scurtă pe care au apucat să o petreacă la școlile de poliție, nu au avut posibilitatea să depună jurământul de credință, fapt pentru care, mai mult ca sigur, vor avea parte de acestă ”festivitate” la sediile unităților de poliție la care au fost repartizați.

Deoarece starea de urgență s-a terminat și aproape toate delegările s-au încheiat sau sunt pe punctul de a se finaliza, elevii din școlile de poliție sunt un sprijin venit pentru colegii din operativ, care sunt în avarie de multi ani de zile, prin lipsa acută de personal, lipsă care se va adâncii și mai mult în perioada imediat următoare, foarte mulți colegii depunându-și, deja, rapoartele de pensionare.

Așadar, 3 luni de zile de acum înainte, elevii scolilor de politie vor avea posibilitatea să treacă de la teorie la practică, urmând a învăța tainele muncii operative (de teren), însă vor efectua zilnic și pregătire teoretică, timp de 2 ore, cu profesorii din școală, în format online, pentru a putea parcurge toată materia și în luna decembrie să aibă examenul de absolvire.

Chiar dacă nu sunt încă polițiști cu ”acte în regulă”, organizația noastră sindicală este alături de elevi, luând deja legătura cu o parte dintre aceștia, iar pe această cale îi rugăm să ne contacteze dacă întâmpină anumite probleme profesionale acolo unde îsi desfășoară stagiile de practică.

MULT SUCCES!

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL