Firimiturile de la masa bogaților nu ne țin de foame!

Așa cum v-am anunțat, la data de 25.03.2024, chiar de Ziua Poliției Române Sindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL trebuia să fie prezent alături de alte organizații sindicale la protestul masiv anunțat încă de acum 2 săptămâni.

Încă de săptămâna trecută s-a convenit împreună cu alte organizații sindicale, cu excepția uneia singure, să continuăm protestul planificat pentru data de 25.03.2024 indiferent de firimiturile ce vor cădea de la masa bogaților Guvernului pentru săracii M.A.I. Chiar și așa, în ultima clipă doar SIDEPOL s-a trezit ca fiind SINGURA organizație sindicală care urma a se afla în fața M.A.I. luni, până și organizația sindicală care obținuse autorizația protestului anunțând că se va retrage din demers.

Astfel, în cursul zilei de ieri am preluat frâiele inițiativei și am solicitat în nume propriu autorizație pentru protest la Primăria Capitalei, aflând astăzi, că fix luni, chiar în fața M.A.I. vor avea loc alte activități planificate și că responsabilii comisiei de specialitate a P.M.B. nu vor aviza favorabil solicitarea noastră.

 

Așadar, puși în fața faptului împlinit și din elemente independente de voința noastră sau a membrilor pe care ii reprezentam, ne vedem încă odată nevoiți să strigăm faptul că nu ne vom mulțumi cu firimiturile aruncate de la masa bogaților, însă nu in fața M.A.I, din păcate.

Noi, polițiștii și militarii nu suntem sclavii nimănui, iar niște drepturi acordate parțial nu sunt decât o altă ofensă adusă la sacrificiile pe care le facem și serviciul adus de către noi la menținerea ordinii publice și a siguranței naționale!

În continuare solicităm și nu vom înceta să cerem respectarea legii, referitoare la:

-actualizarea sporurilor și celorlalte componente salariale conform prevederilor Legii 153/2017 așa cum s-a aplicat și pentru restul categoriilor socio-profesionale;

-actualizarea și punerea în plată a normei de hrană;

-actualizarea cuantumului valorii decontării chiriei pentru polițiști și militari;

-majorarea sporului de solicitare neuropsihică.

Vă vom anunța din timp cu privire la reluarea calendarului măsurilor de protest pe care intenționăm a le continua până la momentul respectării legii!

Schimbarea suntem noi!

ECHIPA SIDEPOL