Încep lucrările de reconstrucție a sediului Secției 9 Poliție

Iată că astfel, așa cum anunțam în comunicatul anterior, proiectul de reconstrucție al sediului Secției 9 Poliție va fi cel de al 8-lea proiect astfel derulat în ultima perioadă.

 

Guvernul României a primit un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru a sprijini implementarea Proiectului privind îmbunătățirea rezilienței și a răspunsului la situații de urgență („Proiectul”) și intenționează să aloce o parte din fondurile acestui împrumut pentru finanțarea contractului de lucrări aferent obiectivului de investiții Demolare și reconstruire sediu Secția 9 Poliție București.

 

Extras din proiect: 

La etajul 4, în zona de luat masa și de relaxare a fost propus finisaj parchet industrial, iar în spațiile destinate vestiarelor și sălii de sport se prevăd covoare tip linoleum sau PVC.

HVAC

Pentru obtinerea conditiilor termice de confort termic in spatii tehnice, spatii anexa, casa scara, grupuri sanitare, camera armament, pe perioada rece a anului s-a proiectat o instalatie de incalzire cu radiatoare, alimentate de la centrala termica situata intr-un spatiu propriu ce indeplineste toate conditiile impuse de nomativ.

Pentru birouri, Sali de sedinta, sala de mese si sala de sport, asigurarea parametrilor necesari realizarii microclimatului interior pe tot parcursul anului se va realiza prin intermediul unei instalatii cu functionare in pompa de caldura de tip VRV , cu agent frigorific Freon R410A, compusa din unitati interioare tip caseta cu montaj in plafonul fals,  conectate la unitati exterioare.

Sistemul de climatizare cu Freon R410A  este unicul sistem de incalzire , astfel incat se va dimensiona pentru o temperature exterioara de -15 gr C.

Unitatile exterioare se vor amplasa pe terasa , asigurandu-se conditiile de mentenanta.

Toate echipamentele vor fi prevazute cu posibilitate de racordare la sistemul BMS al cladirii.

Instalatii sanitare

Alimentarea cu apa rece a clădirii se va face de la reteaua publica existenta, printr-un bransament cu contorizare amplasat in incinta, la limita acesteia. Proiectarea bransamentului nu face obiectul prezentei documentatii.

Alimentarea cu apă rece a obiectelor sanitare la parametrii necesari de debit si presiune se asigura de la o gospodarie de apa rece potabila amplasata la subsol, formata din rezervor de apa, grup de pompare, recipient de hidrofor.

 

Prepararea apei calde menajere pentru grupurile sanitare se face cu ajutorul unor boilere bivalente alimentate cu agent termic de la punctul termic. Boilerele sunt amplasate în spatiul tehnic.

Apele uzate menajere colectate de la obiectele sanitare sunt evacuate gravitational catre reteaua din incinta si conduse la caminul de racord canalizare amplasat in incinta la limita de proprietate. Racordul de canalizare nu face obiectul prezentei documentatii.

Se prevede receptor de pardoseala/basa la platforma pentru gunoi.

Dimensionarea, compartimentarea și funcțiunea spațiilor interioare din clădire și din incinta imobilului s-au realizat țînând cont de specificul activităților de poliție prin raportare la prevederile Ordinului M.A.I. nr. 633/2008 cu modificările și completările ulterioare, pentru următorii indicatori:

– număr total de polițiști: 300 (250 bărbați și 50 de femei);

– polițiști din cadrul Secției 9 Poliție: 210;

– polițiști din cadrul Poliției Sector 2 București: 100;

– numărul maxim de polițiști care își desfășoară activitatea la schimbul 1: 225 (180 bărbați și 45 femei);

– numărul de autovehicule (autoturisme) din dotarea subunității de poliție: 40.

 

VEZI AICI PROIECTUL INTEGRAL

Vom urmări cu interes întregul proces prin care sediile enunțate anterior vor fi modernizate/reconstruite, iar între timp vom continua să solicităm M.A.I. și I.G.P.R. să intervină și pentru restul sediilor care au nevoie de reparații urgente.

Schimbarea suntem noi!

ECHIPA SIDEPOL