Întâlnire la Ministerul Muncii privind legea salarizării

Azi, 07.08.2023, așa cum vă anunțam anterior VEZI COMUNICAT, reprezentanții Federației Sindicatelor Democratice din România (F.S.D.R.), respectiv SIDEPOL, din partea C.S.D.R., au participat la ședința organizată de conducerea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale privind o nouă lege a salarizării.

La ședință a participat doamna ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, care a început discuția prin a expune transparența și deschiderea dumneai față de dialog social, față de partenerii sociali.

Există, mai mult ca sigur, posibilitatea ca până la sfârsitul anului să apară această nouă lege, fapt pentru care reprezentanții F.S.D.R. au susținut, în primul rand, aplicarea actualei legi a salarizării, apoi sa putem avea o discuție aplicata pentru o noua lege a salarizării, care este jalon în PNRR, urmând ca reprezentanții M.M.S.S. să ne remită propunerile ministerului de resort pe marginea acestui subiect.


Principiile de bază de la care pleacă discuțiile pe acestă nouă lege, sunt:

I – pentru pensii, în PNRR s-a admis transferarea din cererea de plata 4 in cererea de plata 3;
II – sporuri salariale în procent de maxim 20% individual;
III – o grila unica de salarizare;
IV – la salarizare sa existe o parte fixă și o parte variabilă, in special pentru a se putea acorda și o bonificație pentru munca prestata.

Este clar că în acestă fază a discuțiilor incipiente, nu putem aduce niste concluzii pertinente care să lămurească angajații din Sistemul National de Ordine Publică și Siguranță Națională, însă este primul pas al dialogului în acest proces complex care va urma.

Vă rugăm să ne comunicați propunerile pe care le aveti privind salarizarea, la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro, fiind extrem de importantă pentru noi părerea angajaților, urmând a transpune aceste idei în document către reprezentanții M.M.S.S.

Schimbarea suntem noi!
Echipa Sidepol