Întâlnire sindicate- noul ministru M.A.I.

Așa cum v-am informat zilele trecute (VEZI COMUNICAT), azi, începând cu ora 15.00, reprezentanții organizațiilor sindicale din Ministerul Afacerilor Interne au avut o primă întâlnire cu Marian-Cătălin PREDOIU, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne.

Am ridicat, în linii mari, principalele probleme pe care angajații sistemului din care facem parte le au si am sustinut rezolvarea în regim prioritar a principalelor neajunsuri instituționale, mai ales că la această întâlnire au fost prezenti atât șefii principalelor arme din minister, cât și reprezentanții principalelor directii generale din Aparatul Central, persoane care cunosc îndeaproape toate problemele si ar putea să ofere noului ministru principalele soluții de rezolvare a acestora, pe lângă soluțiile identificate de către organizațiile sindicale.

Având în vedere faptul că noul ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, vine dintr-un sistem relativ similar cu cel din care facem noi parte (Justiție) și din aceeași familie ocupațională, Ordine Publică și Siguranță Națională, avea elementele de bază cunoscute pentru a putea purta discuții aplicate, chiar menționând faptul că ”…nu mai este timp” și ”…vom face totul”, concluzionând din dialog faptul că își doreste să readucă angajații M.A.I. pe treapta pe care o merita în societate și în rândul familiilor ocupationale din sistemul bugetar.

Atât noul cabinet de la Palatul Victoria, cât și noua conducere a ministerului, mențin negocierile avute la finalul lunii iunie 2023 cu vechiul Guvern, respectiv vechea conducere a M.A.I. de către organizațiile sindicale, urmând ca la rectificarea din toamnă să intrăm în totalitate pe prevederile legii salarizării.

Bineînteles că este nevoie de serisozitate din partea tuturor participantilor la acest proces comun de restabilire a demnității instituționale si sigurantei cetăteanului ca serviciu livrat de anagajații din sistem. Dacă toate structurile operative ”livrează” pe bandă rulantă siguranță publică, altfel ar fi haos, așteptăm ca și partea cealaltă, partea decizională, să se țină de cuvant si să ”livreze” drepturile pe care le meritam prin lege, nimic mai mult.

Urmează noi întrevederi, noi discuții si analize constante, pentru a putea avea drepturile legale puse în aplicare integral, sperăm ca până la sfârsitul acestui an, pentru a putea motiva corespunzător angajații și reda societății un nivel ridicat de siguranță.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL