M.A.I. – Repară inechitățile privind norma de echiparea a polițiștilor din promoțiile 2021-2023

   În ziua de 13.02.2024, orele 10:00, reprezentantul organizației noastre sindicale, în baza invitației primite, a participat la ședința Comisiei de Dialog Social, ce a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, având pe ordinea de zi proiectul Ordinului viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne pentru completarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 183/2021 privind aprobarea  Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor.

Proiectul ordinului în cauză, introduce un nou articol, respectiv art. 28 ind. 1, ce prevede faptul că, în cazul în care, din motive temeinic justificate acordarea în natură a articolelor de echipament prevăzute la art. 24, alin. 1, lit. b, nu a fost posibilă în anul încadrării, din anul următor acestuia, drepturile de echipament cuvenite se pot acorda și sub formă bănească în limita echivalentului valoric al cotei-părți anuale.

Mai exact, această completare a ordinului dă posibilitatea ordonatorilor de credite la nivel de inspectorate generale, să acorde drepturile de echipament sub formă bănească în limita echivalentului valoric a cotei-părți anuale, promoțiilor incadrate în M.A.I. în perioada 2021-2023, cât și cele viitoare.

Aceasta modificare vine ca urmare a zecilor de sesizari formulate și de organizatia noastra sindicala, așa cum  au precizat reprezentanții M.A.I. , la debutul ședinței, astfel că este de salutat această inițiativă si am profitat de ocazie să solicităm ca ministerul sa rezolve si problema politistilor care in anul 2023 nu si-au ridicat tinuta, si diferenta de bani de 4.300 lei care este intre drepturile in plata si drepturile in natura sa fie reportata pentru anul 2024, astfel incat sa nu mai fie nevoie in a opri din aprilie acordarea acestor drepturi in bani.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL