Modificări ale dreptului pentru chirie la polițiști

Așa cum v-am anunțat în informarea de ieri, VEZI COMUNICAT, Ministerul Afacerilor Interne a postat azi pe site-ul institutiei, HOTĂRÂRE pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 284/2005 privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cuvenite poliţiştilor.

Principalele modificări, sunt:

  • Polițistul numit în prima funcție sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul beneficiază de compensația lunară pentru chiria aferentă unei locuințe situate într-o localitate aflată la maximum 70 km față de locul de muncă, dacă îndeplinește cumulativ următoarele cerinţe:
  • *nu beneficiaza de transport zilnic sau săptămânal;
  • nu detine locuinta personală în localitatea în care solicită chiria;
  • nu are atribuită locuință de serviciu;
  • se află în imposibilitatea obiectivă de a mai locui la adresa de domiciliu sau deplasarea de la domiciliu la locul de muncă nu permite îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.
  • în vederea acordării compensației lunare pentru chirie, când intervin modificări succesive ale raportului de serviciu al polițistului în localitatea în care se află locul de muncă, este relevantă prima modalitate de stabilire/modificare a raportului de serviciu în acea localitate.
  • distanţa se stabileşte între adresa locului de muncă și adresa imobilului închiriat/ cumpărat, pe traseul cel mai scurt de deplasare, pe drumuri publice, folosindu-se calculatorul de rute disponibil
    pe site-ul Google Maps – https://www.google.com/maps/.
  • În situaţia în care soțul/ soția solicitantului deține calitatea de polițist/cadru militar în activitate/polițist de penitenciare, având dreptul la compensație lunară pentru chirie în aceeași localitate, se acordă o singură compensație lunară pentru chirie, potrivit opțiunii acestora.

În vederea stabilirii tuturor condițiilor de acordare a dreptului pe care polițistul il solicită și efectuării unei analize obiective, se efectuează anchetă socială prin care se constată că polițistul se află într-un caz justificat de a beneficia de compensație pentru chirie, din cele prezentate mai sus.

VEZI PROIECT HG

Tabel Comparativ HG 284

Vă rugăm să studiati actele atașate să să ne transmiteți pe adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro toate propunerile si observatiile pe care le aveti, pentru a putea fi sustinute de către reprezentanții organizatiei noastre sindicale la sedinta ce va avea loc la sediul M.A.I.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL