Noi autovehicule, tablete și un sistem GPS integrat pentru Poliția Română

Din analizarea procedurilor de achiziție aflate în desfășurare pe SEAP constatăm că:

  • A fost semnat încă un contract subsecvent pentru achiziția a încă 200 de autovehicule marca BMW destinat structurilor de poliție rutieră, pe lângă primul lot de 100 de bucăți ajuns deja în dotarea unităților teritoriale. Acordul Cadru prevede achiziția până la 600 de bucăți. Livrarea trebuie să se facă în maxim 270 de la data semnării contractului subsecvent, adică până pe 03.02.2024
  • A fost semnat primul contract subsecvent pentru livrarea în termen de 120(03.09.2023) de zile a 4000 de tablete pentru accesarea bazelor de date din totalul de 10.000 prevăzut de acordul cadru semnat anul trecut;
  • Au fost semnate primele 3 contracte subsecvente(Infrastructură hardware și software pentru monitorizare, localizare și management, Aplicație software pentru monitorizare, localizare și management, Infrastructură hardware și software pentru monitorizare video LPR site IGPR) parte integrantă a unui acord-cadru de tip ”mamut” care are ca obiectiv crearea unui Sistem integrat de monitorizare pentru Poliția Română în colaborare cu I.G.J.R. și I.G.P.F., privind instalarea unor sisteme GPS la peste 10.000 de autospeciale, o parte din acestea vor fi dotate și cu tehnică LPR(License Plate Recognition)/ANPR (Automatic Number Plate Recognition) – Recunoașterea Numerelor de Înmatriculare.

Achiziția de tablete a fost anunțată încă de anul trecut, astfel că proiectul privind digitalizarea/optimizarea muncii de teren a polițiștilor operativi nefiind o ideea nouă, așa cum s-a încercat a se specula de către unii și alții, acest proiect fiind în teste de ceva vreme. Mai mult decât atât, achiziția de autovehicule și tablete face parte dintr-un program mai vechi DEZVOLTAREA UNUI SISTEM MIXT MOBIL DE MONITORIZARE A TRAFICULUI RUTIER PRIVIND ÎNCĂLCAREA REGULILOR DE CIRCULAȚIE aprobat încă din anul 2021.

Ne dorim ca tabletele să fie interconectate pe viitor cu întregul sistem de monitorizare GPS care are ca obiectiv optimizarea redirecționării echipajelor din teren la sesizările SNUAU 112, fără ca acesta să fie limitat doar la nivel de supervizare/dispecerizare.

După cum am remarcat, în prezent se pun bazele software a sistemului integrat de monitorizare, urmând probabil, odată cu finalizarea acestor etape necesar a fi desfășurate, să înceapă instalarea sistemelor pe autovehiculele celor 3 arme.

De altfel, s-au semnat o serie de contracte subsecvente pentru mii de repede ale noii uniforme, urmând probabil ca acestea să fie distribuite polițiștilor după livrarea la sediul unităților.

Vă vom ține la curent cu procesul de dotare cu tehnică desfășurat în ultima perioadă de Poliția Română după ani de zile de stagnare.

SCHIMBAREA SUNTEM NOI!

Echipa SIDEPOL