Noi schimbări importante pentru angajații M.A.I.-Inechitate eliminată

publică și securitate națională, a fost OMISĂ o ipoteză de lucru care era foarte utilizată în rândurile angajaților, și anume, decontarea zilnică a transportului la și de la locul de muncă peste limita a 70 km.

Astfel, așa cum reprezentanții sindicali au solicitat în sedinta ce a avut loc pe marginea discuțiilor privind acest H.G., iar ministerul si-a asumat modificarea acestor aspecte, urmează să se completeze actul normativ, în sensul remedierii acestei omisiuni, iar colegii care depășesc această distanță să poată să primească sumele aferente deplasărilor zilnice la și de la locul de muncă.

Așadar, va avea loc o ședință de dialog social la M.A.I., în care se va dezbate propunerea de modificare a HG 1198/2002, ședință la care vor participa și reprezentanții organizației noastre sindicale, decontarea urmând a se face sub forma unei sume forfetare lunare stabilită prin aplicarea procentului de 63% din valoarea salariului minim brut, care de la 01.01.2023 va fi în sumă de 3000 lei, rezultând o sumă de maxim 1890 lei pe care ar urma să o primească beneficiarii.

Vă rugăm să ne comunicați propunerile voastre la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro sau prin liderii nostri teritoriali, pentru a putea susține, elimina si/sau corecta toate inechitățile din acest act normativ. Vă vom ține informați cu rezultaul discuțiilor.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL