Norma de echipare pentru polițiști se va acorda și în 2023

Așadar, în urma discuțiilor pe care reprezentanții organizației noastre sindicale le-au avut la nivelul M.A.I. cu factorii decizionali ai instituției, s-a luat decizia ca la nivelul ministerului să fie elaborat un nou proiect de ordin de ministru care să proroge sistarea normei de echipare până în aprilie 2023. 

Salutăm pe această cale decizia conducerii ministerului de a veni în sprijinul polițiștilor și polițiștilor de frontieră care nu au primit până în prezent articolele din compunerea noii uniforme. Excepție fac polițiștii promoției octombrie 2022 și cei încadrați din sursă externă care fie au primit, fie vor primi în perioada următoarele drepturile de echipament în natură existând alocările bugetare în acest pentru aceștia.

În continuare, achiziția unor produse aferente noii uniforme este întârziată, mai ales la nivelul I.G.P.F. unde licitațiile nu au fost atribuite nici până în prezent.

Practic, polițiștii vor primi drepturile bănești aferente normei de echipare până la 01.04.2023, iar ca element de noutate, proiectul de ordin prevede la pct. 2 faptul că, personalul polițienesc va putea opta pentru primirea normei de echipare în bani la momentul dotării integrale cu una din uniformele prevăzute la Norma 1 sau 2.

În prezent, indiferent de linia de muncă sau atribuțiile fișei postului, O.M.A.I. 183/2022 prevede că  polițiștii trebuie să își completeze ambele rânduri de uniformă, atât cea de serviciu, cât și cea de reprezentare și ceremonialuri, pentru a putea începe să primească norma de echipare în bani. Iată așadar, odată cu aprobarea noilor prevederi, polițiștii vor putea opta doar pentru un singur rând de uniformă după care vor putea primi banii de echipare, dacă această situație are loc până la 31.12.2024 când oricum toți polițiștii vor putea alege să primească echivalentul valoric în bani al uniformei.

În acest sens așteptăm propunerile voastre pe marginea acestui proiect la adresa de e-mail:sidepol@sindicatulpolitistilor.ro, iar la momentul punerii lui în transparență decizională, ne vom asigura de faptul că vor fi prezentate conducerii M.A.I. pentru îmbunătățirea actului normativ.

Schimbarea suntem noi!

ECHIPA SIDEPOL