Norma de hrană a polițiștilor actualizată pentru a 3 a oară în acest an

Până la acest moment Guvernul României refuză să ne acorde în plată norma de hrană actualizată la zi, invocând diverse pretexte, cu toate că din anul 2019 aceasta se actualizează doar pe hârtie, crescând etapizat de la 34 lei cât este in plată și în prezent la 38 lei, ulterior în luna mai 2022 la 43 lei, iar din luna noiembrie 2022 la 45 lei, dar fiind plafonată an de an de ordonanța ,, trenuleț „,practic fiecare polițist este „furat” cu 330 lei lunar, la salariu.

Organizația noastră sindicală a transmis solicitări sub formă de amendamente privind actualizarea și punerea în plată a formei actualizate a normei de hrană, atât către Ministerul Finanțelor, cât și către C.E.S. astfel încât norma de hrană să nu mai fie afectată de ”înghețul” aplicat an de an de guvernările recesioniste.

De asemenea, în cursul acestei zile, conducerea Sidepol a avut întâlniri și discuții cu factorii decizionale din Ministerul Afacerilor Interne și din principalele partide de coaliție, ocazie cu care încercăm deblocarea acestui drept, mai ales având în vedere inflația care ne afectează pe toți. 

M.A.I. a achiesat la concluziile noastre și susține demersul privind deblocarea normei de hrana, în cursul acestei zile depunând amendamente la ORDONANŢA TRENULEȚ, pentru deblocarea acestui drept.

 

 

Astfel, în cursul acestei zile, ministrul Apărării Naționale ne-a informat ca a emis Ordinul MS 188/14.11.2022  prin care s-a actualizat norma de hrană, ordin „în vigoare” de la 15.11.2022.

În concluzie, au fost luate în considerare parțial doleanțele polițiștilor și militarilor al{jcomments off} căror trai zi de zi este tot mai dificil, preturile la alimente depășind orice prognoză, însă prin „congelarea” sistematica a valorii normei de hrană aceasta actualizare produce 0 efecte.

Vă vom ține la curent si despre rezultatul dezbaterilor pe tema „ordonantei trenuleț 2023”, tot un trenuleț al foamei și austerității.

Dacă ai de făcut o sesizare pe acest subiect sau alte probleme profesionale, o poți face la următorul link SESIZARE NEREGULI, iar un reprezentant al SIDEPOL va intra în legătură cu tine pentru soluționarea solicitării.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL