Poliția Română pregătește o nouă achiziție de autospeciale!

Principalele propuneri și revendicări au vizat lipsa totală de autospeciale de tip van, precum și achizițiile ”sărace” care s-au făcut, fiind cumpărate doar autovehicule deloc speciale, care nu aveau nici minimul de dotări esențiale pentru o autospecială destinată structurilor de poliție. Nu mai vorbim despre faptul că motorizările au lăsat de dorit, iar specificațiile tehnice din fabrică indicau aceste mașini a fi mai degrabă potrivite pentru picnic cu familia, decât pentru executarea unor misiuni operative.

Având în vedere numeroasele sesizări ale membrilor de sindicat sau ale altor colegi din teritoriu, precum și documentarea situației de la nivel european, s-a ajuns la decizia ca la nivelul sindicatului SIDEPOL să se întocmească un material de prezentare a unor propuneri menite să sprijine instituția, dar mai ales să îi ofere un ”push” spre a lua cele mai potrivite decizii în materie de înzestrarea parcului auto. 

⇒VEZI PROPUNERI

SCHIȚE AUTOSPECIALE PROPUSE DE SINDICATUL SIDEPOL

⇓     ⇓    ⇓     ⇓

*Schițele atașate sunt întocmite și prezentate de SIDEPOL ele fiind pur orientative

Întregul set de propuneri împreună cu schițele prezentate anterior au fost trimis Direcțiilor de Logistică și de Ordine Publică, ne punem speranța că directorii celor două structuri vor da curs acestor propuneri și vor înțelege nevoia reală de dotare a structurilor de ordine publică cu autospeciale performante și mai ales adaptate specificului misiunilor pentru care sunt folosite.

Nu ne-am limitat doar la structurile de ordine publică sau canine, ci am evidențiat nevoia de dotare și a structurilor de poliție rutieră cu autospeciale rapide și corespunzătoare, precum și a celor de poliție rurală cu autospeciale de teren ori cu capabilități ridicate.

Principalele propuneri au vizat:

  1. Dotarea cu autospeciale de tip van a structurilor de ordine publică
  2. Dotarea cu autospeciale de tip van sau autoutilitare a structurilor de poliție canină
  3. Dotarea cu grilaje de protecție a autospecialelor de patrulare și intervenție
  4. Compartimentarea eficientă a acestor van-uri.
  5. Realizarea acestor van-uri în două tipuri, unul pentru mixt și unul pentru transport și intervenție polițiști.
  6. Dotarea cu sisteme de comunicații radio mobile.
  7. Alte dotări specifice necesare autospecialelor.
  8. Dotarea structurilor de poliție rutieră cu autospeciale cu motorizări adecvate misiunilor.
  9. Dotarea structurilor rurale cu autospeciale de teren.

Continuăm demersurile pe această linie, tocmai pentru a ne asigura că polițiștii își vor putea executa cu brio misiunile operative, în siguranță și eficient. Așteptăm propunerile dumneavoastră la  adresa de email sidepol@sindicatulpolitistilor.ro.

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL

 

 

Atasamente