Polițiștii români vor fi antrenați să folosească dispozitive de imobilizare neuromusculare TASER

Polițiștii români – membri SIDEPOL vor participa în perioada 07.02.-09.02.2024  la cursul de instruire și atestare MASTER INSTRUCTOR organizat de partenerii noștri ROTMAN și AXON INTERNATIONAL TRAINING în vederea utilizării dispozitivelor de imobilizare neuromusculare marca TASER.

Activitatea este unică în România, iar reprezentanții celor două companii au dat răspuns prompt apelului nostru de colaborare având în vedere faptul că la această oră în țara noastră nu există alți reprezentanți oficiali ai produselor de autoapărare neletale marca AXON, respectiv TASER.

Dispozitivele de imobilizare neuromusculare marca TASER sunt folosite de către polițiștii din întreaga lume(din peste 100 de țări), iar cum România nu face parte din categoria ”întreaga lume”, până în acest moment aceste mijloace de intervenție neletale au fost un vis la propriu pentru polițiștii români ”jertfiți pe altarul ultrajului”, altar care nu este altceva decât produsul indolenței, indiferenței, neprofesionalismului și relei voințe a clasei politice românești și a factorilor decizionali din M.A.I. care, de dragul populismului, ignoră anii grei de studii, analize și cercetări în domeniul utilizării dispozitivelor de imobilizare neuromusculare.

Utilitatea lor nu mai poate fi contestată decât de către ”habarniștii” ascunși după bastionul birocrației și adăpostul biroului care au văzut activitatea de poliție operativă din stradă doar prin intermediul televizorului.

Însă să revenim asupra ideii principale, precizăm că training-ul are ca scop pregătirea a 10 master instructori care vor parcurge pe durata a celor 3 zile temele și etapele de antrenament ale instructorilor ROTMAN și AXON INTERNATIONAL TRAINING, la finalul cărora vor fi atestați ca atare.

La finalul perioadei, organizația noastră sindicală va continua demersurile necesare pentru organizarea programului pilot de testare și utilizarea dispozitivelor de către polițiștii români acolo unde este cea mai mare nevoie de ele: în stradă!

Vă vom ține la curent cu parcursul evoluției activității, această etapă reprezentând practic bazele potențialei introduceri a dispozitivelor de imobilizare neuromusculare în dotarea polițiștilor operativi. Ne ținem de cuvânt, ne dorim o poliție temeinic dotată și echipată, dar și pregătită pe măsură!

Schimbarea suntem noi!

ECHIPA SIDEPOL