Proiect de ordonanță – salarizare la maxim pentru polițiști și militari

Acest proiect inițiat și elaborat de Direcția Generală Financiar-Contabilă din cadrul Ministerului Apărării Naționale are la bază solicitările tuturor instituțiilor din familia ocupațională APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ŞI SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ care încadrează personal polițienesc, militar, cu statut special sau civil prin care se solicită la unison: aplicarea în integralitate a Legii salarizării 153/2017. Asta după ce în tot acest timp de la adoptarea legii și până în prezent, personalului menționat, i-au fost acordate doar 2/4 tranșe din prevederile legale cu privire la salarizarea și încadrarea pe grilă conform actului normativ în cauză. Prorogare după prorogare, salariile personalului din instituțiile de forță au fost înghețate deși în ultima vreme explozia prețurilor a afectat și această categorie de angajați fără excepție.

Acest proiect este în faza de promovare/avizare la nivel de Guvern, urmând ca în perioada următoare să vedem parcursul pe care îl va urma în raport cu viziunea cabinetului cu privire la această inițiativă a M.Ap.N. menită să repare inechitățile salariale și să dea o gură de aer personalului greu încercat atât în perioada pandemiei, cât și a crizei conflictului armat din statul vecin concomitent cu criza prețurilor tot mai mari în raport cu puterea de cumpărare. 

VEZI PROIECT DE OUG

Legea de aprobare a O.U.G. 130/2021 se află încă în Comisia de buget finanțe a Camerei Deputaților, procesul de adoptare, inclusiv cu amendamentele menite să repare câtuși de puțin nedreptatea făcută personalului polițienesc și militar, stagnând în timp ce prețurile facturilor la utilități și la carburant fac din această criză o povară insuportabilă.

Rămâne de văzut dacă acest proiect va fi avizat favorabil de ministerele interesate și avizatoare, iar dacă într-adevăr premierul susține acest demers împreună cu ceilalți membri ai cabinetului și dacă coaliția de guvernământ își va da ”O.K.-ul” în această privință.

Vom urmări îndeaproape și cu interes acest demers al Guvernului României, având în vedere contextul economico-social tot mai dificil, dar și privațiunile și îngrădirile pe care le presupune profesia de polițist sau militar în raport cu alte categorii profesionale.

Schimbarea suntem noi!

ECHIPA SIDEPOL

Atasamente