Reluăm protestele împotriva austerității

12.03.2021), la data de 14.04.2021 Confederația Sindicatelor Democratice din România (C.S.D.R.), una dintre cele mai mari confederații din țară, la care suntem afiliați, a solicitat și obținut avizul Primăriei Municipiului București pentru pichetarea sediului Guvernului României.

Principalele revendicări solicitate, sunt:

 • Asigurarea unui salariu minim decent;
 • Sistem de pensii echitabil;
 • Servicii Publice de calitate;
 • Deblocarea negocierilor colective la nivel sectorial si național;
 • Taxare justă pe forță de muncă;
 • Aplicarea corectă a legislației.

Acțiunea de pichetare a Guvernului României va avea loc în intervalul orar 11.00-13.00, în data de 14.04.2021, în două locații adiacente sediului instituției mentionate anterior, în limita a 100 persoane, conform reglementărilor autorităților privind pandemia Covid, cu respectarea măsurilor igienico-sanitare și distanțare fizică.

La acțiune vor participa angajați din sistemul bugetar din toate sindicatele si federațiile sindicale afiliate C.S.D.R. (poliție, administratie, învățământ, industrie etc.), existând, pentru prima dată după 1989, o nemulțumire generală în ceea ce privește atitudinea necorespunzătoare și măsurile impuse de actualul Guvern, raportat la aplicarea legislației, dialogul social și respectarea drepturilor angajaților.

Așa cum v-am obisnuit deja, reprezentanții SIDEPOL, vor susține acest demers și vor fi prezenți pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la categoria profesională reprezentată, polițiștii fiind în continuare discriminați, în raport cu alte categorii bugetare, așa cum bine cunoasteti deja, prin OUG 226/2020 fiind impuse ”înghețări” ce contravin principiului egalității aplicării legii salarizării.

 În continuare polițiștii au următoarele nemulțumiri, privind drepturile ce li se cuvin, fapt pentru care vom susține:

 • acordarea decontării serviciilor turistice si pentru anul 2021;
 • aplicarea majorării de 3/4, prevăzută în legea 153/2017;
 • actualizarea și plata normei de hrană, comform actelor normative emise în acest sens, la suma de 38 lei/ zi;
 • indexarea pensiilor de serviciu, pentru personalul retras din activitate;
 • asigurarea resursei umane și logistice, necesare desfășurării activității profesionale la un nivel de standard actual.

Ne-am săturat să fim bătaia de joc a fiecărui Guvern. Împreună trebuie să ne obținem drepturile. Vă  aștepătăm alături de noi, în stradă, pentru a arăta unitate profesională. Toți cei care sunteți interesai de participare, vă rugăm să ne transmiteți intenția dumneavoastră pe adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro sau prin orice formă de comunicare pe care o aveți la îndemână(contactare lideri teritoriali, whatsapp, messenger etc.)

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL