Repartiția promoțiilor școlilor de agenți de poliție-2020. Verifică listele

putea respecta distanțarea socială, după cum urmează:

*la ora 09.00 in instituția de învățământ se vor prezenta toți elevii care au parcurs modulele diferențiate;
*la ora 11.00 se vor prezenta primii 200 de absolvenți in ordinea descrescătoare a mediilor generale de absolvire, de la media generala de absolvire 9,73 la 8,88;
* la ora 13.00 se vor prezenta următorii 200 de absolvenți, de la media generala de absolvire 8,87 la 8,44;
* la ora 14.30 se vor prezenta restul absolvenților, de la media generala de absolvire 8,43 la 7,15 ;
*absolvenții recrutați de alți beneficiari decât IGPR nu se vor prezenta la Școala Câmpina, aceștia urmând a se prezenta la unitățile unde au fost rectutati, în ziua de luni 21.12.2020.

IATĂ SITUAȚIA LOCURILOR SCOASE SPRE A FI OCUPATE:

LOCURI S.I.C.E

CAZIER JUDICIAR- 27 LOCURI

Cele două promoții din instituțiile de învățământ subordonate Inspectoratului General al Poliției Române, au trecut printr-o perioadă de scolarizare puțin diferită față de colegii lor din anii trecuti, deoarece, din cauza condițiilor datorate pandemiei cu noul coronavirus, aceștia au petrecut marea majoritate a perioadei de scolarizare la unitățile de poliție unde au fost repartizați spre a face practica.

Începând de zilele următoare, viitorii agenți de poliție sunt așteptați la unitățile la care vor fi repartizați, ca pâinea caldă, mai ales având în vedere deficitul de personal cu care ne confruntăm în aceste momente.

Îi rugăm pe viitorii colegi să nu se lase intimidati, să își cunoască foarte bine drepturile și să ne solicite sprijinul pentru fiecare lucru pentru care considera că sunt defavorizați.

În atenția viitorilor colegi, agenți de poliție, o să subliniem câteva dintre drepturile pe care le au, imediat după încadrare:

      INDEMNIZAȚIA DE INSTALARE

 • se acordă în prima lună de la încadrarea ca polițist;
 • este în cuantum de aprox. 7-800 lei.

      COMPENSAȚIA DE CHIRIE

 • se acordă pentru închirierea unei locuințe în localitatea unde este încadrat politistul;
 • dosarul de chirie trebuie să cuprindă: contractul de închiriere, raport tipizat pentru acordarea chiriei.

     DECONTAREA CHELTUIELILOR DE TRANSPORT

 • polițiștii care efectuează naveta de la o distanță mai mare de 5 km față de localitatea unde se află situată unitatea de poliție pot beneficia de decontarea cheltuielilor de transport.
 • decontarea se face în limita a 70 km, dus-întors (140 km total)

      CONCEDIUL DE STUDII

 • polițiștii care  se înscriu la facultate în anul 2020 sau care deja sunt înscriși la prima facultate, cursuri cu frecvență redusă sau la distanță, beneficiază în anul universitar de 30 zile concediu de studii în perioada sesiunii de examen, dacă se primeste aprobarea conducătorului unității, pentru continuarea sau începerea studiilor.

     CONCEDIUL DE ODIHNĂ

 • polițiștii cu o vechime în serviciu de pana la 10 ani beneficiaza anual de 38 zile concediu (unde este inclus si concediul suplimentar de 6 zile);

      DECONTAREA CONCEDIULUI DE ODIHNĂ

 • politistii beneficiaza de decontarea concediului de odihnă in cuantum de 1450 lei;
 • cazarea trebuie să fie la o unitate de cazare care  să  emită bon/chitanță si factură fiscală pe numele polițistului, pentru perioada efectuării concediului și serviciile plătite.
 • Cu un raport tipizat la întoarcerea din concediu, se face solicitare de decontare către structura Financiară a unității angajatoare.

     ÎNVOIRILE PLĂTITE

 • se acordă 5 zile învoire plătită pentru următoarele evenimente : căsătoria polițistului, nașterea unui copil, decesul unei rude  de până la gradul al II-lea sau alte situații temeinic justificate.

Urăm succes tuturor elevilor la repartiția ce va avea loc, fiecare să ajungă acolo unde si-a dorit și orice problemă întâmpinați, ne puteți contacta pe orice sursă de comunicare (FACEBOOK, e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro sau telefonic) iar un reprezentant al sindicatului vă va acorda sprijinul necesar.

ÎNSCRIE-TE ONLINE!

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL