Rezumatul protestelor polițiștilor de la Guvern și M.A.I.

 

Reprezentantul SIDEPOL, Gabriel Gîrniță, împreună cu liderii celorlalte sindicate participante, au avut discuții cu secretarul de stat din MAI Aurelian Păduraru, atât pe subiectul revendicărilor enunțate în timpul protestului cât și pe tema problemelor cu care ne confruntam în activitățile noastre și care sunt de competența ministerului de resort.

  

Pentru principalele revendicări (înghețarea salariilor, actualizarea normei de hrană, decontarea serviciilor turistice și indexarea pensiilor militare), reprezentanții sindicali au înaintat și un memoriu ce cuprinde soluții pentru rezolvarea problemelor indicate, comunicându-ni-se că, fiind de natură financiară este necesar a fi analizate de către factorii decidenți.

Pentru problemele ridicate și care țin de competența Ministerului Afacerilor Interne, am fost asigurați ca se vor analiza de către specialiștii din cadrul Ministerului, că acestea vor fi prezentate ministrului și s-a propus constituirea unui grup de lucru cu întâlniri lunare sau ori de câte ori va fi necesar, în vederea soluționării cu celeritate.
Am fost de acord, atât reprezentanții sindicali, cât și cei din partea MAI, că scopul nostru este același, că putem rezolva problemele cu care ne confruntam doar prin dialog (reprosand ca acesta a cam lipsit în ultima perioadă) și că împreună trebuie să depunem eforturi pentru reconstruirea imaginii polițiștilor în ochii opiniei publice, cu evitarea situațiilor în care majoritatea lucrătorilor MAI sa fie etichetați negativ în urma unor situații în care trebuie să arătăm strict doar responsabilii și tot doar ei să și suporte consecințele faptelor lor.

 


La Guvern am intenționat sa avem un dialog deschis pe tema aspectelor de natura financiara care ne afectează pe toți, însă, ne-am lovit de o reticenta totală. Premierul Cîțu nu a avut timp de noi și problemele noastre, fiind ocupat cu ”plimbarea de vineri după amiază sau vinerea verde.”

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm că am avut o colaborare absolut decentă și normală cu colegii jandarmi. Reprezentanții sindicatelor organizatoare ale protestului au stabilit de comun acord cu dispozitivul de jandarmi condițiile de desfășurare a protestului și marșului între cele doua instituții și nu s-au înregistrat incidente.

Așteptăm rezultatul concret al discuțiilor dar și lucrările grupului de lucru. cu mențiunea că nu vom înceta nicio formă de protest până când solicitările noastre nu vor fi analizate si puse în aplicare, conform legislatiei actuale, aflate în vigoare. Drepturile polițiștilor sunt o obligație pentru angajator, atât timp cât ne facem datoria și de mai bine de 1 an de zile suntem în prima linie, împotriva luptei anticovid.

Echipa Sindicatului SIDEPOL

Schimbarea suntem noi!