Salariile de excelență, mister total la D.G.P.M.B.

Deși criteriile de acordare și principiile ce trebuiau a fi respectate, transmise de la IGPR, au fost clare, lipsa de transparență de la nivelul sectoarelor de poliție si implicit de la nivel central al conducerii Poliției Capitalei, ne-au pus în imposibilitate de a transmite membrilor și implicit angajaților celei mai importante structuri de poliție din cadrul IGPR, cine a beneficiat de aceste majorări, în ce cuantum și pentru ce „merite deosebite”.

Din concluziile trase în urma ședinței de ieri, a rezultat un singur aspect: transparența în D.G.P.M.B. este mimată, iar șefii sunt ridicați la rang de „eminențe” ale Poliției Capitalei, în condițiile în care toți șefii de sectoare și șefii de servicii au fost printre „norocoși„, iar „pălmașii„, cei care de altfel fac munca ce ține în spate această instituție, au fost lăsați deoparte și nominalizați rareori, chiar dacă raportul de încadrare pe funcții este evident mult mai mare la agenți decât la ofițeri, în această unitate.

Mai mult decât atât, liderii sindicali ce trebuiau a fi invitați la nivel de structuri subordonate D.G.P.M.B., nu au fost chemați, nu se cunoaște modalitatea prin care cei propuși au primit aceasta majorare, iar „faptele de vitejie” ale șefilor beneficiari de majorare salarială de până la 50% sunt cunoscute doar unui cerc restrâns de oameni din conducerea centrala a D.G.P.M.B.

De altfel, contrar celor transmise de conducerea Poliției Române cu privire la prioritizarea, în vederea acordării acestor salarii de excepție, a polițiștilor implicați direct în prevenirea și combaterea pandemiei COVID, cei nominalizați și propuși sunt cu excelență ”implicați” în lupta contra virusului din birou ca niște adevărați șefi, pentru că majoritatea nu au nicio legătură cu executarea unor misiuni directe în legătură cu aceasta.

În acest sens, vom solicita domnului chestor Berechet, măcar în al 12-lea ceas să dea dovada de transparență și să ne comunice lista cu acești speciali, nu de alta, dar trebuie să le transmitem celor care poate au muncit și nu au putut primi, ce trebuie sa facă pe viitor pentru a fi și ei pe lista scurta a preafericiților.

În caz contrar, vom sesiza conducerea I.G.P.R., în vederea analizării obiective a notelor de fundamentare propuse pentru majorare salarială și verificării respectării principiilor de acordare.