Salarizarea polițiștilor intra la votul final?

În forma adoptată, O.U.G. 130/2021 excludea din nou polițiștii de la încadrarea în grila de salarizare unică așa cum este ea legiferată de Legea 153/2017, personalul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională fiind din nou exclus de la acordarea drepturilor restante prevăzute de lege, nimic altceva. Facem precizarea că anul acesta personalul în cauză trebuia încadrat în integralitate pe noua schemă a salarizării asemeni altor categorii profesionale care au primit drepturile salariale anticipat.

După doi ani de pandemie, cu criza unui război la granițele țării noastre, politicienii nu catadicsit nici măcar în al 12-lea ceas să respecte prevederile unei legi, iar printr-o nouă ordonanță de urgență au prorogat iar acordarea diferențelor din grilă. Speranța noastră stă acum în votul parlamentarilor care vor trebui să supună la vot legea de aprobare a ordonanței care va putea repara discriminarea și răul făcut prin neacordarea diferențelor salariale.

Așa cum anunțam(vezi comunicat) la începutul lunii, în urma numeroaselor solicitări venite din sfera sindicală și nu numai(vezi solicitarea), proiectului de lege în cauză i-au fost aduse o serie de amendamente care privesc și salarizarea personalului S.A.O.P.S.N.

VEZI PRINCIPALELE AMENDAMENTE CU IMPACT LA NIVEL SALARIAL

Astfel inițiativa legislativă se apropie tot mai mult de votul final din plen, nu însă fără a primi toate avizele comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților. Mai sunt 3 avize de primit, din partea:

Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă

Comisiei pentru transporturi şi infrastructură

Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic

Acest demers a fost aproape tărăgănat având în vedere luna în care suntem și faptul că ne apropiem deja de rectificarea bugetară. Vom urmări îndeaproape demersul legislativ, iar cu siguranță finalul va avea un impact decisiv asupra personalului interesat, mai ales în contextul traiului tot mai scump și greu de viață!

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL