Salarizarea polițiștilor, ”sarabanda” unor promisiuni deșarte!

vot pentru=206, contra=52, abtineri=8.(VEZI PLX ÎN PARLAMENT)

Care este ”impactul” acestui proiect adoptat, pentru categoria noastră profesională:

Acest lucru înseamnă că în luna august 2022, polițiștii vor primi pentru salariul din luna iulie 2022, sume cuprinse între 150-200 lei net, în funcție de valoarea salariului de funcție actual al fiecăruia. Este adevărat că aceste sume se adaugă la valoarea actuală a salariului de funcție și în raport de munca prestată de fiecare angajat, există posibilitatea ca venitul final să se mai rotunjească cu câtiva zeci de lei, ÎNSĂ TOTAL INSUFICIENT. 

Și spunem asta, pentru că, în anul 2022 ar fi trebuit să intrăm pe maximul prevăzut în grila din legea salarizării, lucru care nu s-a întâmplat și am fost angrenați într-o sarabandă a protestelor, negocierilor și minciunilor guvernanților, care ne-a dus la jumătatea anului.

Deși în toată această perioadă, am avut colaborări cu mai multe organizații sindicale din sistemul de ordine publică și securitate națională, deși am avut zeci de întâlniri și discuții atât la nivel ministerial, parlamentar și guvernamental, încă nu există o coerență și stabilitate din partea conducătorilor, care să ne confere statutul pe care il merităm, mai ales în actualul context socio-economic și geo-politic, când se pune foarte mare amprentă pe siguranța națională.

Speranțele pentru ce poate urma sunt infime, spre DELOC, chiar dacă mai există 2 posibilități de ”actualizare” a drepturilor salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne, prin Legea de aprobare a OUG 130/2021 (blocată pe undeva prin Comisia de Buget-Finanțe a Camerei Deputaților), cât și prin asumearea ordonanței de urgență a ministrului apărării Dâncu, ministru ce propune aplicarea în integralitate a legii salarizării pentru angajații din sistemul de ordine și securitate națională.

Astfel, în contextul celor prezentate mai sus, organizația noastră sindicală, alături de partenerii noștri din domeniul sindical, vom avea o întâlnire prin care să stabilim pașii ce trebuie urmați, ÎN REGIM DE URGENȚĂ, pentru a deschide ochii celor aflați la putere și pentru a putea mobiliza MASELE de angajați, în vederea demarării unor proteste de amploare, la NIVEL NAȚIONAL.

Vă vom anunța în timp util cu privire la demersuri, pentru că: AȘA NU SE MAI POATE!…. pentru că: AJUNGE CU BĂTAIA DE JOC!

Schimbarea suntem noi!
Echipa SIDEPOL