Solicităm acordarea normei de echipare și în acest an

de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor s-a prorogat termenul de acordare a normei de echipare până la data de 31 martie 2023.

Astfel, în condițiile prevăzute de actul normativ în vigoare polițiștii vor beneficia de acordarea cotei-părți valorice până la sfârșitul lunii martie, urmând ca sistarea acordării să se facă efectiv cu luna aprilie 2023. Teoretic, actul normativ stabilește două termene pentru această suspendare a normei de echipare în bani:

a) fie până la echiparea completă cu echipamentul prevăzut în normele 1 și 2 din Anexa 1 la O.M.A.I. 183/2021, ceea ce înseamnă un rând complet de uniformă de reprezentare și ceremonialuri și unul pentru uniforma de serviciu;

b) fie până la 31 decembrie 2024, termen care de depinde de fiecare armă și structură în parte și de strategia proprie de echipare anuală a efectivelor.

Având în vedere problemele avute cu ultimele loturi de uniforme noi cu care au fost dotații polițiștii recenți încadrați, estimăm după experiențele anterioare că primele articole de uniformă vor ajunge la unitățile teritoriale undeva după jumătatea acestui an, dacă vor fi îndeplinite condițiile în acest sens.  De aceea Sindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL a solicitat conducerii M.A.I. prorogarea termenului de sistare a plații normei de echipare de la 31.03.2023 până la 01.07.2023 cel puțin.

VEZI SOLICITAREA SIDEPOL PRIVIND PRELUNGIREA ACORDĂRII NORMEI DE ECHIPARE ÎN 2023

 

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL

 

Atasamente