Un nou proiect pentru schimbarea uniformei polițiștilor. Vezi imagini

În cursul acestei zile, Direcția Logistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a transmis către toate unitățile, spre consultare,  proiectul privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei și documentului de legitimare pentru polițiștii din cadrul Poliției Române, proiect elaborat la nivelul I.G.P.R.

 

Atașăm proiectul Hotărârii de Guvern cu prevederile formulate cât și extras din anexa, parte compenentă a hotărârii, unde sunt evidențiate elementele componente ale uniformei, însemnele distinctive și culorile principalelor articole de echipament.

Vezi și ANEXA nr. 1 la Hotărârea Guvernului.

Așa cum reiese și din comunicarea D.L.-I.G.P.R., se arată că modelele de uniformă pe care le vom atașa mai jos, reprezentate de bluzon, scurtă și pantalon, reprezintă principalele produse care vor constitui baza de pornire în stabilirea conceptului de modernizare a uniformei de serviciu pentru polițiștii din cadrul I.G.P.R.

Prin acest proiect se urmărește:

  • modificarea culorilor, denumirii și a duratei de utilizare pentru anumite articole de echipament;
  • înlocuirea materiilor prime utilizate la confecționarea echipamentelor;
  • introducerea unor articole noi care să asigure confort termic și protecție.

Modificările intervenite în uniformele efectivelor Poliției Române se vor realiza eșalonat, existând o perioadă de tranziție până la data de 31 decembrie 2023.

Dacă aveți de formulat propuneri sau observații pe marginea acestui proiect, vă rugăm să le transmiteți la adresa de e-mail: sidepol@sindicatulpolitistilor.ro 

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL