Manifestul european al EUROCOP difuzat de SIDEPOL în România

EuroCOP (Federația Europeana a polițiștilor), umbrela sindicatelor din politiile statelor membre și nu numai, reprezentând interesele a peste 300000 membrii, a lansat Manifestul (EN) său pentru Alegerile Parlamentului European din 2024, manifest care a fost prezentat și în cadrul Întâlnirii de Primăvară de la Malta (vezi) unde Sindicatul SIDEPOL a fost reprezentant de dl. președinte Gabriel GÎRNIȚĂ.

Manifestul cuprinde trei angajamente care acoperă problemele prioritare pentru polițiștii din Europa. Acestea sunt în concordanță cu obiectivele cheie ale EuroCOP, cum ar fi Europa Socială pentru Poliție, Securitatea Internă în Europa, Siguranța pentru Poliție și Solidaritatea și Construirea de legături.
Vă prezentăm în cele ce urmează manifestul tradus în limba română:

 

Iată-ne deci într-un punct de cotitură în politica europeană privind drepturile polițiștilor, drepturi care în ultimii ani au fost supuse unor încercări atât din punct de vedere social, cât și economic.
EuroCOP pune astfel bazele unei lupte sindicale la cel mai înalt nivel european prin publicarea acestui manifest care are rolul de a atrage încă odată atenția, dar și pentru a legitima sindical fiecare acțiune a sindicatelor polițienești europene de a solicita pe cale legală ”protejarea celor care protejează!”
Noi, Sindicatul SIDEPOL nu putem decât să fim alături de partenerii noștri europeni, dar și naționali dacă vor dori să participe la acest efort comun, astfel încât zecile de mii de polițiști români alături de celelalte câteva sute de mii de polițiști din Europa să aibă parte de tratamentul social ce li se cuvine!

 

Schimbarea suntem noi!
ECHIPA SIDEPOL