Ședință pe STATUT la MAI! Concluzii…

Așa cum vă anunțam în acest comunicat VEZI INFORMARE, reprezentantul organizației noastre sindicale a fost prezent la ședința ce a avut loc în data de 13 mai 2024, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pe marginea celor 2 acte normative propuse a fi modificate:

  • Proiectul ordonanței de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/ 2002 privind Statutul Polițistului;
  •  Pachet legislativ compus din proiectul ordonanței de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuțional penale și proiectul hotărârii Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1025/2022 pentru stabilirea aspectelor tehnice și organizatorice privind funcționarea în sistem-pilot, precum și a celor privind operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronică;
Ocazie cu care am sustinut mai multe propuneri prin care aceste acte normative să fie benefice atât în interes institutional, cât și în interesul angajaților pe care îi reprezentăm.

VEZI PROPUNERILE SIDEPOL/FSDR LA STATUT SI SIME

Dintre aproape cele 18 pagini de propuneri ale sindicatului nostru, așa cum le puteti lectura în link-ul de mai sus, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au adus argumente pro si/sau contra acestora, pentru unele achiesând la introducerea lor în proiectul de OUG, altele ramânând în expectativă, atunci cand, așa cum au mentionat cei din conducerea ministerului, urmează în cel mai scurt timp UN NOU STATUT!!!

Până la momentul reformării profesioniste pe care ne-o dorim în acest sistem, continuam sa ramânem obiectivi si implicati în rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm, însă, ca de fiecare dată, avem nevoie de sprijinul angajaților, pentru că doar așa putem răzbi sistemul!

Schimbarea suntem noi!

Echipa SIDEPOL